Minikonfirmander

I foråret 2017 inviterer vi 3. klasse fra Hedegård Friskole til at være minikonfirmander. Det bliver fra april til juni, så vi både kan bruge kirken, som er åben igen til den tid, og vi kan komme ud i forårsvejret, når vi skal sprøjte med vandpistoler, gå tur på kirkegården og lege i præstens have.

Minikonfirmand er for dem, der går i 3. klasse. Børn i 3. klasse har ofte en fantastisk masse gode, seriøse og finurlige spørgsmål om stort og småt. I kirken er vi rigtig gode til at stille spørgsmål om det, der betyder noget for den enkelte. Det er ikke sikkert, man altid finder klare og enkle svar, men en stor del af minikonfirmandundervisningen handler om, at det er naturligt at stille spørgsmål; ligesom det er vigtigt at overveje, hvorfor verden hænger sammen, som den gør, og hvordan vi gerne skal behandle hinanden. Til minikonfirmand stilles disse spørgsmål i en ramme af de store fortællinger fra Bibelen og gennem leg og kreativitet.

Minikonfirmanderne opnår en fortrolighed med kirken, med fadervor og med kristendommens største fortællinger, og de skal opleve, at kirken også er et sted for dem.

Vi opretter hold klassevis, så 3.a fra Ikærafdelingen går til minikonfirmand august-oktober og 3.b fra Ikærafdelingen går til minikonfirmand oktober-december. For Hedegård Friskoles 3. klasse oprettes der et hold med minikonfirmander fra april-juni.

Hvis I har spørgsmål til forløbet, kan kirkekontoret kontaktes på give.sogn@km.dk eller 7573 1009.

Tilmelding er nødvendig, og tilmeldingsblanket kan hentes her eller fås ved henvendelse på kirkekontoret.

Det er hver gang en fornøjelse at se Sognehuset blive fyldt af glade og nysgerrige børn.

Foto: Allan West