Coronatiltag for Give og Farre Kirke

Så er det snart pinse! Pinsedag 10.30 i Give. 2. pinsedag 10.30 i Farre - begge ved Poul viller. Det er stadig på den nye måde, så vi fortsat kan passe på hinanden. Maks. 30 i Give og 28 i Farre. Der vil være salmesang, hvilket betyder, at vi skal overholde kravet om 2 meters afstand. Det er markeret, hvor du må sidde. Der er ingen nadver, men du kan kontakte præsterne for nadver hjemme hos dig eller andetsteds. Kirkerne er lukket mellem de kirkelige handlinger. Give Sognehus er indtil videre lukket for offentlige arrangementer indtil videre indtil efter sommerferien. Toiletterne på Give kirkegård er lukket for at inddæmme risikoen for smitte. Hold øje med hjemmeside og facebookside for information om diverse aktiviteter. Er du i tvivl kan du altid kontakte præsterne eller ringe til kirkekontoret. Vær opmærksom på, at disse regler justeres løbende. Vi er meget taknemmelige for jeres forståelse for disse restriktioner. Vi glæder os til at vi en skønne dag kan være kirke på den gode gammeldags facon.

Podcast og prædiken til Store bededag

Denne Store bededag får du en tofoldig hilsen. Fra projektet "Prædiken på vej" kan du høre en podcast. Solvej Paabøl Andersen, Grene, taler med sognepræst Mie Faarkrog, Give, om prædikenen til Store bededag, som i år ikke står i konfirmationens tegn nogle steder. Om veje at vælge, og tålmodighed, som behøves - og om den frimodighed, der kan hentes i, at det lige har været påske. Inspireret af samtalen med Solvej har Mie skrevet en prædiken over teksterne til Store bededag. Den kan du læse under fanen "Online kirke"

Lyt til podcasten her

Musikalsk hilsen

Denne gang er det organisten og kordegnen/kirkesangeren, som giver jer en musikalsk hilsen. Vi starter med den kendte "Panis Angelicus" af César Franck. Teksten er fra filosoffen og teologen Thomas Aquinas. Den er skrevet til nadveren, som er et af de ritualer, vi må undvære i denne coronatid. Så mens vi venter på atter kan gå til nadver i kirken, må vi nøjes med at lade musikken bringe nadverens stemning. Derefter spiller vi "Bist du bei mir" af Johann Sebastian Bach. På dansk synges der: "Er du med mig, går jeg med glæde ind i døden og min hvile". Det udtrykker en tryghed om livets kærlighed, som er med os til det sidste. Vi håber musikken vil være jer til glæde og opmuntring. Organist: Erik Sanggard Vokalist: Thomas Thiim Christensen (kordegn og kirkesanger) Billeder af Allan West og Thomas Christensen Klik på fanen "Online kirke" eller tryk på linket lige under her.

Hør musikken HER

10 jun