Dødsfald

Der træffes aftale om tid og sted for bisættelsen/begravelsen med kirkekontoret. Henvendelsen sker enten personligt/telefonisk eller gennem en bedemand. Ved henvendelser lørdag-mandag, kontaktes en af præsterne.

Før begravelsen/bisættelsen mødes familien med præsten, hvor de efterladte har mulighed for at fortælle om afdøde og tale om sorg og savn. Der aftales desuden salmer samt eventuelle indslag under højtideligheden.
Se forslag til begravelsessalmer på www.dendanskesalmebogonline.dk, hvor du kan se tekst og høre melodi. Mange salmer kan også høres indspillet på: www.lyttildanskesalmer.dk

Såfremt kisten eller urnen skal sættes ned på Give, Farre eller Vorslunde kirkegård, skal der træffes aftale herom med kirkegårdskontoret, som kan oplyse om forskellige gravstedstyper.

Det er en rigtig god ide at tale med sine nærmeste om ønsker til begravelse/bisættelse og gravsted i god tid. Folderen ”Min sidste vilje” kan hentes her eller fås ved henvendelse på Kirkegårdskontoret, hvor der også altid er rum for en snak om ønsker og begravelsesmuligheder i forbindelse med dødsfald. Det er en god hjælp, når efterladte skal tages stilling i en svær situation, at afdøde forinden har nedskrevet sine ønsker.

Se i øvrigt borger.dk om dødsfald.

Se endvidere mere om Give Sogns kirkegårde.