Tid og sted for vielse aftales ved henvendelse til kirkekontoret.

Der skal udfyldes en ægteskabserklæring via borger.dk. På grundlag af den udfyldte ægteskabserklæring udsteder kommunen en prøvelsesattest, som skal medbringes til præsten eller afleveres på kirkekontoret. Vær opmærksom på, at prøvelsesattesten ikke må være mere end 4 måneder gammel på vielsesdagen.

Ønskes der i forbindelse med vielsen navneændring, kan der også ansøges om dette på borger.dk. Vær opmærksom på at vælge "Navneændring på bryllupsdagen". Ved behov for vejledning i navnespørgsmål, kontakt kirkekontoret.

I god tid inden vielsen skal prøvelsesattest samt navn og adresse på to vidner til brylluppet afleveres på kirkekontoret.

Før vielsen aftaler parret et møde med præsten, der skal forestå vielsen. Vielsens indhold og handlingen i kirken vil også blive gennemgået. Derudover skal der vælges 3-4 salmer til vielsen.
Se forslag til vielsessalmer på www.dendanskesalmebogonline.dk, hvor du kan se tekst og høre melodi. Mange salmer kan også høres indspillet på: www.lyttildanskesalmer.dk

Både par af forskelligt køn og par af samme køn har adgang til vielse i Give-Vorslunde og Farre Sogne, såfremt mindst den ene af parterne har tilknytning hertil.

Riskast: se under Praktiske oplysninger